Met wie werken wij samen:


Wij werken samen met vaste mensen op Kreta en in Athene. En wij plaatsen vooral gedumpte huisdieren en verder alle jonge dieren die gedumpt zijn op straat of in de kliko, en dat bevalt ons heel erg goed. En omdat wij ook al wat langer met deze mensen werken die precies weten wat wij willen voor een buitenlands dier wat geadopteerd wordt in Nederland hebben wij een heel hoog slagingspercentage. Het gaat ons niet om de aantallen die wij plaatsen, maar juist om de gerichte plaatsingen en de matches tussen dieren en hun adoptant. Wij beseffen heel goed dat we niet de hele wereld kunnen redden maar wel de wereld van een handvol dieren en daar doen we het voor.


Wij zijn dan ook altijd back-up voor al onze geplaatste dieren en blijven ook graag in contact met al onze adoptanten. Dit doen we in een gezamenlijke besloten groep waarin alle adoptanten en alle Griekse mensen waarmee wij samenwerken in zitten. Zo mag iedereen gewoon contact hebben met elkaar en kunnen ze vaak foto’s of verhalen met elkaar uitwisselen. Dit vinden wij heel belangrijk, want we willen gewoon graag heel transparant en open blijven over de dieren die wij plaatsen en wij denken dat we alleen daardoor ook een zo goed mogelijke match kunnen maken tussen nieuwe baasjes en hun dier.


Verder weten de Grieken precies wat we wel en niet willen voor het te plaatsen dier. Allereerst moeten het gesocialiseerde huisdieren zijn die ook graag gewoon in een huis willen wonen met mensen en alle gewone gebruiken. Zo zullen alle dieren eerst onderzocht worden bij de dierenarts. Ze worden ingeënt (Rabiës is verplicht) maar krijgen ook de gewone cocktail. Ze worden gechipt en krijgen een Europees paspoort. Ze worden ontwormt en tegen vlooien behandeld en worden allemaal uitgebreid getest op mediterranen ziekten. Alle bevindingen zullen openlijk vermeld worden in het Album van het aangeboden dier. Als laatste zitten alle dieren op een enkeling na gewoon in een huis bij iemand in de opvang totdat hij geplaats zal worden en naar Nederland zal komen.